Nyhedsbrev

Termo/Hygrometer 25 produkter.


Hygrometer

Hygrometer kan bogstaveligt talt være et livsnødvendigt redskab, hvis du har reptiler. Terrarier udstyres med varme- og UVB-lampe, samt termometre og hygrometre. Hygrometeret er blandt de vigtigste ting, da nogen reptiler skal være i klimaer med en bestemt luftfugtighed for at kunne overleve.

Der er ikke nogen reptiler/terrarier, hvor det er livsnødvendigt, men nærmere et godt værktøj, til at opnå optimal klima forhold.

Det er ikke alle terrarier der skal udstyre med UVB lampe/lys, kun dem der kræver det, og det samme med varme, selvom de fleste dog skal have varme.

Hvad er et hygrometer?

Et hygrometer monteres på et terrarium, så apparatet kan måle luftfugtigheden i terrariet. Det bruges især af folk, der har reptiler.

Et hygrometer kan bruges både inde og ude af terrariet, alt efter om det har intern eller ekstern føler. Det bruges til mange ting, men fælles er at det bruges til at måle luftfugtigheden. Jeg vil ikke kalde det ”især”, da det er bare en lille del det bruges til.
I bund og grund er et hygrometer bare en ”måler” der fortæller luftfugtigheden.

Hvorfor skal jeg have et hygrometer?

Hygrometre sørger for, at reptilet føler sig godt tilpas. Det kræver nemlig, at der er den rette luftfugtighed i terrariet. Uden et hygrometer kan du ikke vide, hvor høj luftfugtighed, der er i terrariet, og dermed ikke tilpasse klimaet til dit dyr.

 

For lav eller høj luftfugtighed kan medføre, at dyret får åndedrætsbesvær, problemer med sit skind, og i værste fald kan dø, hvis du ikke har et funktionelt hygrometer, der kan opdage udsving i luftfugtigheden.

 

Et hygrometer er ikke nødvendigt i ret mange terrarier, da det kun er til tropiske terrarier, hvor en høj luftfugtighed bruges, og her er det som sådan ikke nødvendigt, men bruges mere som en indikator på, hvor luftfugtigheden ligger.

Det er som sådan ikke høj luftfugtighed, som giver problemer for krybdyr. Det er stillestående luft i ”fugtige” terrarier, som er problemet. Her skal der være god ventilation, men det hjælper et hygrometer ikke på..

Det kan dog være meget brugbar i en rugemaskine, da fugtigheden er meget vigtig her i.

Hvordan bruger jeg et hygrometer?

Et hygrometer fastsættes på indersiden af terrariet, hvorfra det måler luftfugtigheden. Herefter sendes målingen til en lille skærm, der viser reptilejeren informationen. Man regulerer luftfugtigheden med forskellige mængder vand, sollys, og substrat, der er terrariets underlag.

 

Luftfugtigheden i et terrarium afhænger også af, hvor store åbningerne er. Hvis terrariets åbning er smal eller tillukket, vil der ikke komme særlig god gennemluftning, og luftfugtigheden vil stige. Det hjælper desuden at sætte en skål med vand i terrariet. Det kan gøre klimaet mere fugtigt og køle dyret, når det er varmt. Nogle terrariedyr elsker det fugtige klima, mens andre ikke kan leve i det, så tjek hvilket klima dit dyr foretrækker.

 

Jeg har både eksterne og interne hygrometere, altså nogle med en ekstern føler og andre med føler indbygget i rammen. Alt efter hvad slags det er, skal det placeres inden i eller uden for terrariet. Et hygrometer er som sagt bare en måleenhed, som man kan bruge for at efterligne et bestemt klima (ofte kun til tropiske klimaer).

Man kan hæve luftfugtigheden ved at bruge et regnanlæg, en tågemaskine eller bare en sprayflaske. Alternativt kan man bruge en vandskål i nærheden af varmen, da det også kan hæve fugtigheden.

Hvis man ønsker at sænke luftfugtigheden, så skal man lave mere ventilation i terrariet. Det kan være ved at lave flere huller/´ventilationsriste i terrariet, og evt bruge en mindre blæser, til at flytte fugtig luft ud af terrariet.

Hvad koster et hygrometer og hvor købes det?

Hygrometere fås til fair priser, typisk mellem 50 og 100 kroner. Kig forbi Krybdyrsiden, hvor vi har en række forskellige hygrometre, foder og utallige andre varer til dig med krybdyr.

Kurv  

Ingen varer

kr 0,00 Forsendelse
kr 0,00 Samlet

Priserne er inkl. moms.

Kasse